torsdag, oktober 11, 2012

Minst 33 ingredienser att välja mellan

hejregina godmatDet här är den vanligaste förekommande maträtten i mitt liv. 2-4 gånger i veckan, gärna. Och den går att variera i all oändlighet. Det är som att äta på Paprika där man kan "mixa sin egen", och ta det man känner för. Börja med att välja minst en ingrediens från varje grupp: (Understruket=i tallriken på bilden)

✍ Kyckling - KorvBönor - Bacon - Kikärtor

✍ Mjölk - Matlagningsgrädde - Kokosmjölk - Vatten/Mjöl - Turkisk Yoghurt

✍ Broccoli - Morötter - Purjolök - Majs - Sojabönor - Sparris - Zucchini - Bambuskott - Tomater - Rödlök - Svamp

✍ Sambal Oelek - Någon färdigblandad kryddpåse - Chili - Vitlök - Grönsaksbuljong - Tabasco - Alla sorters frön

✍ Pasta - Quinoa - Ris - Couscous - Bulgur

Börja med att steka köttet ordentligt och lägg sen i löken så den hinner få lite färg. Häll i vätskan och börja med grönsakerna som är frysta. När det puttrar lägger du i resten av grönsakerna. Krydda hur mycket/lite du vill och ta av det när grönsakerna är mjuka. Brukar stämma ganska bra med hur lång tid det tar att koka upp vatten och vänta på pastan/quinoan/tillbehöret.

Verkligen lätt som en plätt. Och det är förvånansvärt trevligt att prova sig fram och se vad man har hemma. Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar